Ražotājiem

Kazas jaunsiers ar smiltsērkšķu želeju, smiltsērkšķu sorbetu, marinētu ābolu un apelsīnu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 50 ml saldā krējuma

  • 300 g kazas siera
  • 10 plāksnes želatīna
  • 50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 1 tējk. laima sulas
  • Sorbetam
  • 150 ml smiltsērkšķu sulas
  • 150 ml ūdens
  • 150 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • Želejai
  • 50 ml smiltsērkšķu sulas
  • 50 ml ūdens
  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 3 plāksnītes želatīna
  • 1 apelsīns
  • 100 g Dansukker Marmelādes cukura
  • 5 g agara
  • 200 g Zeltainā cukura sīrupa
  • 50 g liķiera "
  • Cointreau"
  • 200 g ūdens
  • 2 paradīzes ābolīši
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 kanēļa standziņa
  • 200 g ūdens


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Kazas siera želeja: Katlā lej saldo krējumu, pievieno sadrupinātu kazas sieru, uzsilda un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno izkausētu želatīnu, Dzidro sīrupu un laima sulu, lej formā un ļauj sastingt, griež plānās šķēlēs.



Smiltsērkšķu želeja: Smiltsērkšķu sulai pievieno ūdeni un cukuru, uzvāra un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, izkāš un izlej traukā, ļauj atdzist un veido formu.



Smiltsērkšķu sorbets: Smiltsērkšķu sulu lej katlā kopā ar ūdeni un cukuru, silda, līdz cukurs ir izšķīdis, liek saldējuma mašīnā un sasaldē, pasniedz.



Marinēts apelsīns: Apelsīnam veic pirmapstrādi, ar nazi iegriež vienā galā x veida iegriezumu un ar tējkaroti izņem visu mīksto apelsīna daļu. Apelsīna mizu noblanšē trīs reizes, nosusina. Katlā lej ūdeni, sīrupu, liķieri, uzvāra. Sīrupā liek apelsīna mizu un vāra apmēram 7 minūtes, nosusina. Apelsīna mīksto daļu sablenderē, pievieno Marmelādes cukuru, uzvāra, izkāš, pievieno agaru un vāra vēl 2 minūtes, sapilda apelsīnā un ļauj sastingt.



Paradīzes āboli: Cukuru un kanēļa standziņu liek ūdenī, izvāra vieglu sīrupu. Ābolus nomazgā, noblanšē un pārlej ar sagatavoto sīrupu. Ļauj iemarinēties 24 stundas. Ja vēlas saglabāt ilgāku laiku, sagatavotos ābolus un sīrupu pilda burciņās un pasterizē.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”