Ražotājiem

Marinētas bietes ar rupjmaizes tostiem, kazas sieru, lazdu riekstiem un svaigu baziliku

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 60 g kazas siera (4 kazas siera bumbiņas)

  • 4 bietes
  • 1 kg sāls
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 3 smaržīgie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 3 krustnagliņas
  • 5 melnie pipari
  • 5 ēd. kar. etiķa
  • 200 g ūdens
  • 200 g lauku rupjmaizes
  • 40 ml laima sulas
  • 2 ēd. kar. baltvīna etiķa
  • 100 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 100 g lazdu riekstu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Marinētas bietes: Bietēm veic pirmapstrādi. Uz paplātes ber sāli, virsū kārto veselas bietes, liek cepeškrāsnī 180°C, cep, līdz bietes mīkstas. Nomizo, sagriež vēlamajos gabalos un liek marinēties.



Marināde: Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, smaržīgos piparus, lauru lapu, krustnagliņas, melnos piparus un vāra 10 minūtes, izkāš un pievieno etiķi. Bietes liek siltā marinādē, ļauj marinēties 24 stundas. Pirms pasniegšanas nosusina.



Rupjmaizes grauzdiņš: Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, izveido vēlamo formu un liek cepties 180°C 3 minūtes, atdzesē un pasniedz.



Marinēti lazdu rieksti: Katliņā lej laima sulu, baltvīna etiķi un Muscovado cukuru, vāra, līdz cukurs izkūst. Ieber lazdu riekstus un ļauj marinēties 3 dienas. Pirms pasniegšanas nosusina.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”