Ražotājiem

Mazsālīta laša fileja ar Tumšo Muscovado cukuru, sparģeli, mīksti vārītu paipalas olu, rupjmaizi

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 800 g laša filejas

  • 100 g sāls
  • 100 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 2 paipalu olas
  • Sāls
  • 2 šķēles rupjmaizes
  • 100 g trekna skābā krējuma
  • 30 g mārrutku
  • Sāls
  • 4 sparģeļi
  • 20 g sviesta
  • 4 vēži
  • 1 saišķis diļļu
  • 1 saišķis zaļumu
  • Sāls
  • 100 ml Dansukker Niedru sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mazsālīts lasis: Lasi sadala filejās, pārkaisa ar sāls un Muscovado cukura maisījumu un liek zem sloga, lai sālās vismaz 6 stundas. .



Paipalu olas: Katlā lej ūdeni,pievieno nedaudz sāls. Tajā 2 minūtes vāra paipalu olas, tad atdzesē ledus ūdenī, noloba čaumalas un pasniedz.



Rupjamize: Rupjmaizi nedaudz apgrauzdē cepeškrāsnī, nogriež biezo garoziņu, sablenderē, pasniedz. Skābais krējums ar mārrutkiem Skābo krējumu sajauc ar mārrutkiem, pievieno sāli pēc garšas un liek notecināties lieko šķidrumu (aptuveni 12 stundas), pasniedz.



Sparģeļi: Sparģeļus uz pannas viegli apcep sviestā, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz.



Vēžu astes: Katlā lej ūdeni, ieliek vēžus, pievieno dilles, zaļumus un sāli. Vāra, līdz vēži gatavi. Atdzesē ledus ūdenī un noloba asti, pasniedz. Garšu kompozīciju papildina ar Niedru sīrupu.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”