Ražotājiem

Pankūkas ar lāceņu ievārījumu, piena pilēm un uzputotu karsto bezē

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 3 olas

  • 100 g miltu
  • ½
  • tējk. sāls
  • 3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 100 ml piena
  • Eļļa cepšanai
  • 300 g lāceņu
  • 150 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 300 g piena
  • 250 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 5 l šķidrā slāpekļa
  • 1 olas baltums
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 25 g ūdens
  • 200 g šokolādes dekorēšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pankūkas: Olas samaisa ar miltiem, sāli, sīrupu un pienu, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem. Cep plānas pankūkas, veido formu un pasniedz.



Lāceņu ievārījums: Lācenes liek katlā un pārber ar Ievārījuma cukuru, vāra, ik pa laikam apmaisot, atdzesē.



Piena piles: Pienam pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkūst, lej pudelītē un pilina šķidrajā slāpeklī, līdz piles ir pilnībā sasalušas.



Karstais bezē: Olas baltumu puto stingrās putās. Tikmēr savāra cukuru ar ūdeni, līdz veidojas biezs sīrupveida šķidrums. Šo sīrupu karstu lēni lej gandrīz uzputotā olas baltumā un turpina kult līdz olas baltums kļūst pilnīgi stingrs.



Šokolādes dekors: Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē, pilda konditorejas maisā, izspiež figūras uz cepamā papīra, atdzesē, dekorē.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”