Ražotājiem

Perfektais mandarīns ar piparkūkām, marinētu ābolu un olbaltuma cepumiem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 6 mandarīni

  • 300 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 20 ml liķiera "
  • Cointreau"
  • 200 g Dansukker Marmelādes cukura
  • 5 g agara
  • 4 paradīzes āboli
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 kanēļa standziņa
  • 200 g ūdens
  • 1 olas baltums
  • 70 g Dansukker pūdercukura
  • 250 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 150 g sviesta
  • 150 ml Dansukker Tumšā sīrupa
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. krustnagliņu
  • 1 tējk. maltu muskatriekstu
  • 1 tējk. kardamona
  • 1 tējk. koriandra sēklu
  • 1 tējk. kakao pulvera
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
  • ½
  • tējk. rupjā sāls
  • 700 g miltu
  • 1 ola
  • 1 ēd. kar. cepamā pulvera


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mandarīni: Mandarīnus nomazgā, ar nazi vienā galā iegriež x veida iegriezumu un ar tējkaroti izņem visu mandarīna mīkstumu. Mandarīnu mizas noblanšē trīs reizes, tad liek sīrupa, liķiera un ūdens maisījumā. Vāra aptuveni 7 minūtes, nosusina. Mandarīna mīksto daļu sablenderē, pievieno Marmelādes cukuru, uzvāra, izkāš, pievieno agaru un vāra vēl 2 minūtes, sapilda mandarīna mizā un ļauj sastingt.



Paradīzes āboli: Cukuru un kanēļa standziņu liek ūdenī, izvāra vieglu sīrupu. Ābolus nomazgā, noblanšē un pārlej ar sagatavoto sīrupu. Ļauj iemarinēties 24 stundas. Ja vēlas saglabāt ilgāku laiku, sagatavotos ābolus un sīrupu pilda burciņās un pasterizē.



Olbaltuma cepumi: Olas baltumu saputo ar pūdercukuru stingrās putās (cukuru pievienojot pakāpeniski), klāj 2 mm plānā kārtā uz silikona plāksnes un cep 90°C 1 stundu, atdzesē un pasniedz.



Piparkūkas: Lielā katlā ieber cukuru un maisot karsē, līdz tas izkūst un kļūst brūns, bet ne pārāk tumšs. Pievieno sviestu, sīrupu un maisa, līdz viss izkusis. Noņem no uguns. Visas garšvielas liek piestā vai kafijas dzirnaviņās un sastrādā pulverī. Pievieno masai. Tad pievieno pusi no miltiem un rūpīgi maisa, lai nerastos kunkuļi. Atsevišķi sakuļ olu un iemaisa masā. Uz darba virsmas izber atlikušos miltus un iejauc tajos cepamo pulveri. Liek klāt pusgatavo mīklu un pamazām tajā iemīca miltus. Mīklu intensīvi mīca, līdz tā kļūst pilnīgi viendabīga un spīdīga. Liek mīklu atpūsties. Tad liek uzglabāties ledusskapī apmēram divas nedēļas. Izrullē plānā kārtā, izgriež piparkūkas, pārsmērē ar olu, liek cepties cepeškrāsnī 200°C apmēram 7 minūtes.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”