Ražotājiem

Pīlādžu zupa ar šokolādes kūciņu, saulespuķu halvu, saulespuķu saldējumu un skābo krējumu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 300 g sarkanvīna

  • 500 g pīlādžu
  • 200 g ābolu sulas
  • 300 g Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 100 g skābā krējuma
  • 2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
  • 50 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 100 g Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 1 tējk. sodas
  • 200 g saulespuķu sēklu
  • 100 g miltu
  • 90 g tumšās šokolādes
  • 1 ola
  • 4 ēd. kar. kviešu miltu
  • 4 ēd. kar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 300 g saldā krējuma
  • 200 g saulespuķu sēklu
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pīlādžu zupa: Katlā lej sarkanvīnu, novāra ½, pievieno 3 reizes noblanšētus pīlādžus, ābolu sulu, Zeltaino sīrupu un vāra 10 minūtes. Sablenderē un izberž caur sietu.



Tecināts skābais krējums: Skābam krējumam pievieno pūdercukuru, samaisa un liek uz marles, ļaujot notecēt liekajam šķidrumam (aptuveni 12 stundas).



Saulespuķu halva: Katlā savāra dzidro sīrupu un cukuru līdz viendabīgai masai. Iegūtajam sīrupam pievieno sodu, sablenderētas saulespuķu sēklas un apceptus miltus, samaisa un ļauj atdzist. Veido formu.



Tumšās šokolādes kūciņa: Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno olu, iesijā miltus un pievieno cukuru, samaisa, liek kēksa formiņās un cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 15 minūtes, atdzesē un pasniedz.



Saulespuķu saldējums: Katlā lej saldo krējumu, cukuru un vāra, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apceptas saulespuķu sēklas, nedaudz sablenderē un liek saldēties saldējuma mašīnā, pasniedz.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”