Ražotājiem

Šokolādes kūka ar trifeli, briedinātiem kailgraudu miežiem, iebiezināto pienu un zemeņu putām

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g smilšu mīklas

  • 200 g vārīta iebiezinātā piena
  • 400 g šokolādes
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 tējk. kailgraudu miežu
  • 2 ēd. kar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 2 ēd. kar. ūdens
  • 50 g baltās šokolādes
  • 1 ola
  • 70 g Dansukker pūdercukura
  • 50 g zemeņu
  • 100 g sezonas ogu
  • 20 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 1 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 20 g sviesta
  • 20 g kakao pulvera


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Šokolādes kūka: Smilšu mīklu izveltnē 5 mm plānā kārtā un cep 200°C apmēram 7 minūtes, atdzesē un liek formā, virsū 1 cm biezā kārtā klāj vārīto iebiezināto pienu. Ļauj nedaudz atdzist, virsū klāj izkausētu šokolādi, kam pievienots saldais krējums, atdzesē un pasniedz.



Briedināti kailgraudu mieži: Miežus noskalo un liek vārīties Muscovado cukura un ūdens maisījumā, līdz graudi ir gatavi, nokāš un liek graudus uz salvetēm, ļauj atdzist, panē ūdens peldē izkausētā baltajā šokolādē, pasniedz.



Zemeņu putas: Olas baltumu saputo, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz veidojas stingras putas, pievieno sablendētas zemenes, izmaisa un pasniedz.



Ogu mērce: Sezonas ogas savāra kopā ar cukuru un sablenderē, izberž caur sietu, atdzesē un pasniedz.



Šokolādes trifeles: Šokolādi izkausē ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, pievieno sviestu un Muscovado cukuru. Masu atdzesē un veido trifeles. Panē kakao pulverī un pasniedz.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”