Ražotājiem

Truša terīne ar marinētām gailenēm, baklažāniem, bekona pulveri un kolrābi

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 trusis

  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 saišķis garšaugu
  • 3 lauru lapas
  • 8 želatīna plāksnes
  • 200 g gaileņu
  • 1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • Sāls
  • Lauru lapa
  • 3 krustnagliņas
  • 10 ēd. kar. baltvīna etiķa
  • 1 baklažāns
  • 2 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 15 ēd. kar. eļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • Sāls
  • 2 ēd. kar. Dansukker Tumšā sīrupa
  • 100 g bekona
  • 1 kolrābis
  • Eļļa
  • Sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Truša terīne Trusim veic pirmapstrādi, sadala mazākās daļās un liek katlā kopā ar burkāniem, sīpolu, garšaugiem, lauru lapu. Pārlej ar ūdeni tā, lai trusis ir pārsegts. Strauji uzvāra, noputo un atstāj uz lēnas uguns vārīties, līdz gaļa ir mīksta. Tad nolej buljonu, atdala gaļu no kauliem un pilda terīnes traukā, pārlejot pāri buljonu, kurā ir izkausēts želatīns. Ļauj atdzist un pasniedz. Marinētas gailenes Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapu un krustnagliņas, vāra 10 minūtes. Pievieno gailenes un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no uguns, pievieno etiķi un ļauj sēnēm samarinēties. Marinēti baklažāni Baklažānus, tomātus, sīpolus sagriež kubiņos, apcep lielā eļļas daudzumā, tad pievieno ķiplokus, sāli, sīrupu un turpina cept, līdz baklažāni ir mīksti, atdzesē un pasniedz. Bekona pulveris Bekonu sagriež plānās šķēlēs un liek cepeškrāsnī cepties 180°C apmēram 7 minūtes, tad liek uz salvetēm un atdzesē. Sablenderē smalkā pulverī, pasniedz. Kolrābis Kolrābi nomizo, sagriež plānās šķēlēs un sakārto vēlamajā formā, pārlej ar eļļu, sāli, samaisa un pasniedz.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”