Ražotājiem

Zemos grādos gatavota taimiņa fileja ar dārzeņiem, skābo krējumu un taimiņa ikriem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 400 g taimiņa filejas

  • 1 l ūdens
  • 100 g sāls
  • 100 g Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 1 gurķis
  • 1 saišķis bazilika
  • 100 ml saulespuķu eļļas
  • 8 tomāti (sarkanie un dzeltenie)
  • 4 redīsi
  • 300 g taimiņa ikru
  • 2 tējk. sāls
  • 100 ml trekna skābā krējuma
  • 1 tējk. Dansukker pūdercukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Taimiņš Taimiņam veic pirmapstrādi, sagriež garos stieņos ar diametru apmēram 3 cm. Ūdenī izkausē sāli un cukuru, ievieto zivs fileju un marinē aptuveni 20 minūtes. Tad zivi nosusina un ciešā rullītī ietin pārtikas plēvē. Liek krāsnī 46°C uz 25 minūtēm, atdzesē un pasniedz. Dārzeņi Gurķi nomazgā un nomizo, izspiež medaljonus, liek zaļajā eļļā (baziliku sablenderē ar eļļu un notecina), ieliek maisiņā, cieši noslēdz un marinē 12 stundas, pasniedz. Tomātus nomazgā, izspiež medaljonus, karsē krāsnī 100°C aptuveni 40 minūtes, atdzesē un pasniedz. Redīsus nomazgā un nomizo, izspiež medaljonus, pasniedz. Ikri Ikrus pārlej ar karstu ūdeni (80°C), tad strauji atdzesē ledus ūdenī, atdala no ikru apvalka un nosusina, samaisa ar sāli un ļauj iesālīties vismaz 10 stundas, pasniedz. Skābais krējums Skābajam krējumam pievieno pūdercukuru, samaisa un liek marlē. Ļauj notecināties liekajam šķidrumam apmēram 12 stundas, pasniedz.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”