Ražotājiem

Piparkūku kēkss

Sastāvdaļas:

  • 200 g olu

  • 350 g Dansukker Farīna cukura
  • 250 g kefīra
  • 2 g piparkūku garšvielas
  • 2 g kanēļa
  • 3 g Dansukekr vaniļas cukura
  • 100 g brūkleņu ievārījuma
  • 350 g kviešu miltu
  • 5 g sodas
  • 100 g sviesta
  • Virskārtai:
  • 250 g Dansukker pūdercukura
  • 30 ml ūens vai piena
  • Saldētas dzērvenes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamajā formā, kur ieklāts pergaments, vai liek papīra keksa formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes. Rotā ar glazūru un sladētām dzērvenēm. Glazūru veido no baltā pūdercukura un ūdens vai silta piena. Šķirdumu jāpievieno ļoti pakāpeniski, lai glazūra neizveidotos pārāk šķidra.


Receptes autors:

Dina Gira, pusdienu restorāni "Daily"