Ražotājiem

Šokolādes kūciņa

Sastāvdaļas:

  • Biskvītam:

  • 1 ola
  • 175 g Dansukker Farīna cukura
  • 150 g kefīra
  • 50 g brūkleņu ievārījuma
  • 2 g kanēļa
  • 175 g miltu
  • 1 g cepamā pulvera
  • 50 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 250 g tumšās šokolādes
  • 40 g sviesta
  • 60 g saldā krējuma
  • Saldētas dzērvenes
  • Glazūrai:
  • Tumšā šokolāde


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pagatavo biskvītu: sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamformā, kurā ieklāts pergaments, vai liek papīra kēksu formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes. Kad atdzisis, sagriež 2x2 cm kvadrātiņos.



Pagatavo pildījumu: tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Pielej saldo krējumu un visu uzputo. Masu pilda dekorēšanas tūtiņā un ar to zīmē aplīšus uz biskvīta kvadrātiņiem. Vidū liek dzērveni.



Kūciņas glazē ar ūdens peldē izkausētu tumšo šokolādi un dekorē ar baltajām cukura pērlītēm vai citiem rotājumiem.


Receptes autors:

Dina Gira, pusdienu restorāni "Daily"