Ražotājiem

Mellenes no bērnības

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Jaunie priežu čiekuri

  • Dansukker Dzidrais cukura sīrups
  • 200 g biezpiena
  • 200 g mīkstā kazas siera
  • 1 tējkarote Dansukker pūdercukura
  • Krūmmelenes
  • Smilgas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Zaļos, jaunos priežu čiekurus pārlej ar sīrupu, līdz čiekuri pārklāti, un lēnām karsē uz lēnas uguns apmēram stundu, pēc tam atstāj uz vienu diennakti ievilkties. Gatavu nokāš un izmanto kā saldo mērci pārliešanai. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno kazas sieru un pūdercukuru, visu izmīca viendabīgā masā un saveļ bumbiņās. mellenes saver uz smilgām. Kopā ar siera bumbiņas kārto uz šķīvjiem. Visu pārlej ar čiekuru sīrupu un rotā ar ziediem.


Receptes autors:

Ēriks Dreibants, "3 pavāru restorāns"