Ražotājiem

Jaunlopa gaļas sautējums sarkanvīnā

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg jaunlopa gaļas šķiņķa

  • 2 rozmarīna un timiāna zariņi
  • 1 tējkar. sāls
  • 1 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daivas
  • 100 ml eļļas
  • 200 ml sarkanvīna
  • 400 ml buljona
  • trejādu piparu maisījums
  • ķimenes
  • kadiķogas
  • sinepju sēklas
  • sāls
  • sakņu sautējumam 2 kāļi
  • 1&frasl
  • 2 selerijas saknes
  • 2 burkāni
  • 2 pastinaki


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gaļu sagriež lielos kubos, eļļā apcep no abām pusēm glīti brūnus un liek sautējamā katlā. sīpolu un ķiploku smalki sagriež un pievieno gaļai. Pieliek sāli, Muscovado cukuru un pārējās garšvielas. Katlu uzliek uz plīts un sautē uz lēnas uguns. Tad pievieno vīnu un ļauj uzvārīties. pēc vajadzības pievieno buljonu vai ūdeni. Sautē uz lēnas uguns apmēram 35 minūtes, līdz gaļa mīksta un sula kļuvusi tumīga un sīrupaina. Pasniedz ar sakņu sautējumu. Dārzeņus nomizo un sagriež pēc vēlmes daivās vai šķēlēs. Visu apvāra saldinātā sviesta ūdenī. Pēc vārīšanas liek uz pannas un apcep sviestā, pievienojot pa šķipsnai sāls un cukura. Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem smalcinātiem garšaugiem.


Receptes autors:

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”