Ražotājiem

Vistas krūtiņas salāti ar zemesriekstu mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Salātiem

  • 2 vistas filejas
  • 1 gurķis
  • 1 ledus salātu saišķis
  • 4 ēd. kar. zemesriekstu mērces
  • svaigi garšaugi &ndash
  • maurlociņi, koriandrs, kreses
  • Zemesriekstu mērcei
  • 2 ēd. kar. sojas mērces
  • 2 ēd. kar. kečupa
  • 2 ēd. kar. rīsu etiķa
  • 3 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 1&frasl
  • 2 ingvera saknes
  • 1&frasl
  • 2 čili pipara
  • 1 ķiploka daiva
  • 4 ēd. kar. saulespuķu eļļas
  • 8 ēd. kar. grauzdētu, samaltu zemesriekstu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Vistas krūtiņu apcep no abām pusēm uz ietaukotas pannas, tad apsmērē ar zemesriekstu mērci, liek krāsnī cepties 180 ̊c temperatūrā un cep apmēram 15 minūtes. Kad gatava, atdzesē un sagriež strēmelītēs. Gurķus un ledus salātus noskalo, sagriež un liek salātu traukā. Pāri kārto vistas krūtiņu. Sasmalcinātu čili pipara pāksti un ķiploku, sarīvētu ingveru un pārējās mērces sastāvdaļas liek vienā traukā, kārtīgi sajauc un pārlej salātiem.


Receptes autors:

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”