Ražotājiem

Marcipāna cepumi

Sastāvdaļas:

  • 200 g smalki samaltas mandeļu masas

  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 2 olas
  • 125 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 3 g sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu saputo kopā ar cukuru, pievieno olu. Mandeļu masu sasilda ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un iejauc sviesta masā. Uzmanīgi iesijā miltus, pievieno šķipsniņu sāls. Gatavu mīklu atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu izrullē uz cepamā papīra loksnes 1 cm plānā kārtā, izspiež ar formiņu cepumus, pārziež ar olas un ūdens maisījumu. Cep sakarsētā krāsnī 175 ̊c temperatūrā 8–9 minūtes. Cepumus uzglabā sausā vietā.


Receptes autors:

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”