Ražotājiem

Kazas siers uz graudu maizes ar karameļu balzametiķa mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 320 g mīksta kazas siera

  • 4 graudu maizes šķēles

  • 1 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura

  • 4 tomāti

  • 4 ēd. kar.karameļu balzametiķa mērces

  • 2 ēd. kar. kreses

  • Karameļu balzametiķa mērcei

  • 2 ēd. kar. balzametiķa

  • 2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā sīrupa

  • 4 ēd. kar. olīveļļas

  • 1 šķipsna smalkās sāls

  • 1 šķipsna maltu melno piparu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

No graudu maizes šķēlēm ar metāla formiņu palīdzību izspiež figūras, atstājot tās formiņās. Figūru virspusi pārkaisa ar Farīna cukuru un ar visu formu apdedzina cepeškrāsnī augšējā grila režīmā. Kad cukurs sakusis, formu atdzesē un maizīti atdala no formas.
Mērcei balzametiķi, Zeltaino sīrupu maisa, pakāpeniski pievienojot olīveļļu un nepārtraukti maisot. Pievieno piparus un sāli.
Kazas sieru apcep, kārto šķīvī uz graudu maizes formiņām un pārlejot ar balzametiķa mērci. Blakus kārto tomātu pusītes un atsevišķi – trauku ar tomātu mērci un zaļajiem salātiem.
Tomātu mērce
100 ml svaigi spiestas tomātu sulas 2 ēd. kar. baltā balzametiķa
1 tējkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1⁄4 tējkar. smalkā sāls
100 ml olīveļļas
Dziļā bļodā salej tomātu sulu, etiķi, sīrupu un pievieno sāli.
Visu sakuļ ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievienojot olīveļļu. Mērcei jāsanāk tumīgai un tekošai.

Receptes autors:

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”