Ražotājiem

Laša fileja upeņu glazūrā ar ērkšķogu-ananāsu mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 600-800 g laša filejas

  • 1 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 1 tējkarotes svaiga kapāta koriandra
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 100 g upeņu vai jāņogu sulas
  • Pētersīļi, dilles
  • Mērcei
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 1 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1&frasl
  • 2 svaiga ananāsa
  • 100 g rabarberu ievārījuma vai svaigu mīcītu ērkšķogu
  • 100 g Dansukker Dzidrā Cukura sīrupa
  • 1 tējkarotes svaigu piparmētru

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Tumšo cukura sīrupu, koriandru, kapātus zaļumus, augu eļļu un upeņu sulu samaisa kopā ar sojas mērci. Laša fileju sagriež porciju gabalos, liek marinādē un atstāj uz 20 - 30 minūtēm vēsumā. Cep uz sakarsēta grila līdz gatavībai. Pagatavo mērci: Čilli piparam iztīra sēklas un sasmalcina. Svaigo ananāsu notīra, izņem cieto serdi un sablenderē. Pievieno kapāto čili un Dzidro cukura sīrupu, pievieno baltvīna etiķi un rabarberu ievārījumu. beigās pievieno arī svaigas, kapātas piparmētras. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu un lapu salātiem.


Receptes autors:

Gunta Andersone, Skrundas Muiža