Ražotājiem

Dārzeņu ragū un karamelizēts cūkgaļas cauraudzis

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g burkānu

  • 200 g seleriju sakņu
  • 200 g pastinaku
  • 200 g paprikas
  • 200 g cukini
  • 200 g sarkano sīpolu
  • 10 g olīveļļas
  • 10 g 1 tējk. Dansukker Farīna cukura
  • 2 ēd. kar. tomātu pastas
  • 500 ml tomātu sulas
  • 1 sauja svaigi sasmalcināta bazilika un pētersīļu
  • 1 kg kūpināta cūkgaļas cauraudža
  • 60 g sviesta
  • 2 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Dekorēšanai lociņi, pētersīļi


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Burkānus, pastinakus, seleriju sakni, papriku, cukini un sarkanos sīpolus sagriež nelielos, vienādos kubiņos, pievieno sviestu, olīveļļu un pakāpeniski visu apcep, sākot ar cietākajiem dārzeņiem. Cepšanas laikā pievieno Farīna cukuru, lai dārzeņi karamelizētos, un tomātu pastu, visu apcep. Tomātu pasta izcels dārzeņu garšas buķeti. Kad dārzeņi apcepti, pievieno tomātu sulu un svaigi sakapātus garšaugus un sautē vēl 5-7 minūtes, lai saglabājas dārzeņu kraukšķīgums. Cūkgaļas cauraudzi griež 0,5 cm šķēlēs. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek gaļu cepties. Cep no katras puses pa 1,5 minūtei, tad pievieno Muscovado cukuru un vēlreiz apcep. Pasniedzot dekorē ar maurlokiem un pētersīļiem.


Receptes autors:

Artūrs Freibergs, restorāns „Yolo“