Ražotājiem

Zaļās tējas Créme brûlée

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 l saldā krējuma

  • 10 olu dzeltenumi
  • 150 g Dansukker cukurniedru cukura
  • 50 g Dansukker baltā pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēd.k. zaļās tējas pulvera

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus ar balto cukuru saputo. Katliņā samaisa saldo krējumu, zaļās tējas pulveri(lapas) un sagrieztas uz pusēm vaniļas pāksti. Uzvāra. Pakāpeniski pievieno olu dzletenumus un baltā cukura masu. Gatavo krēmu caur sietu salej mazās formiņās. Tās kārto dziļā paplātē, paplāti piepilda ar ūdeni un ievieto krāsnī. Cep 100ºC apmēram 50 minūtes. Izņem formiņas no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru (apmēram 2 tējk. uz trauciņu), izkausē to ar virtuves degļa palīdzību vai arī ieliekot cepeškrāsnī augšējā grila režīmā uz 2-3 minūtēm. Pasniedz kopā ar ogu mērci.


Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"