Ražotājiem

Tiramisu

15 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 750 g maskarpones siera

  • 200 g saldā krējuma
  • 5 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 2 paciņas "
  • Dāmu pirkstiņu"
  • 75 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 150 g espresso kafijas
  • 500 g saldētu ķiršu
  • 200 g mandeļu liķiera
  • Piparmētras, kakao dekoram

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Iepriekšējā dienā ķiršus pārlej ar mandeļu liķieri. Ausktu maskarpones sieru puto ar saldo krējumu. Katliņā ielej 50 ml ūdeni, pievieno gaišo Muscovado cukuru un uzkarsē. Saputo olu dzeltenumus, mazā strūkliņā pievieno karsto sīrupu. Maskarpones sieru, ar slotiņu iecilā, līdz masa kļūst viendabīga. Kafijā izšķīdina tumšo Muscavado cukuru, pa vienam ātri iemērcē tajā cepumus un kārto formiņās. Cepumus pārklāj ar krēmu, uzliek viršu ķiršus, tad vēlreiz pārklāj ar krēmu. Novieto ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas desertu sadala porcijās un dekorē ar ogām vai rīvētu šokolādi.


Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"