Ražotājiem

Šokolādes cepumiņi ar ķiršiem mērcētiem rumā

Sastāvdaļas:

  • 220 g tumšās šokolādes

  • 160 g kviešu miltu
  • 210 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 10 g cepamā pulvera
  • 100 g kaltētu ķiršu
  • 100 ml ruma

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ķiršus pārlej ar rumu un ļauj izmirkt. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Sviestu atlaidina līdz istabas temperatūrai un samīca kopā ar Muscovado cukuru. Pievieno olas, tad miltus. Ķiršiem nospiež lieko mitrumu un arī iemaisa mīklā. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru un uzsilda cepeškrāsni. Mīklu uz pannas kārto piciņās, ievērojot lielu atstatumu vienai no otras, jo cepjoties mīkla izplūdīs plānā kārtā. Cep 180ºC apmēram 10-15 minūtēs.


Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"