Ražotājiem

Kefīra pankūkas ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas:

  • 250 g kefīra

  • 1 ola
  • 200 g miltu
  • 40 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • 30 g Dansukkker Farīna cukura
  • 5 g sāls
  • 6 g sodas
  • 70 g augu eļļas
  • 5 g Dansukker pūdercukura
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Dzērveņu mērcei
  • 75 g dzērveņu
  • 250 g svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 80 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 6 g kukurūzas miltu
  • 10 g Dansukker kanēļa cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Kefīru silda (ja kefīrs pārāk biezs, var pieliet tam 40 g ūdens) rūpīgi maisa, līdz virspusē sāk veidoties putiņas. Pakāpeniski pievieno miltus, sekojot līdzi tam, lai var ērti samaisīt, un regulējot miltu daudzumu atkarībā no kefīra biezuma un miltu kvalitātes. Rūpīgi visu izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Jāpanāk, lai mīkla ir bieza un no karotes nevis notek, bet lēnām noslīd. Tad pievieno sodu un vēlreiz rūpīgi izmaisa mīklu. Uzsilda pannu un ielej tajā nedaudz eļļas. Uz vidējas uguns cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās iegūst zeltainu krāsu un ir pilnībā izcepušās. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar dzērveņu mērci un cukura čipsiem. Dzērveņu mērces pagatavošana Dzērvenes (vēlams – meža, ne kultivētās) pārlasa, aukstā ūdenī noskalo un caurdurī nosusina. Tad sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu. Izspiež to caur sietu. Apelsīnu sulu rūpīgi samaisa ar kukurūzas miltiem, izmaisot visus kunkulīšus. Tad pielej to dzērveņu masai. Pievieno cukura sīrupu un kanēļa cukuru. Visu samaisa un uz lēnas uguns viegli uzsilda. Nedrīkst vārīt! Ja mērci negrasās pasniegt uzreiz, var pārkaisīt pāri pūdercukuru, lai virspusē neveidojas plēvīte. Cukura čipsu pagatavošana Nepieciešams 30 g konditorejas glikozes sīrupa. Uz cepamā papīra uzlej piciņas glikozes sīrupa, ar otiņu izlīdzina un 175°C karsē apmēram 8 minūtes.


Receptes autors:

Rita Stramkale, restorāns „Elements”