Ražotājiem

Ķirbju pankūkas ar kaltētām ogām

Sastāvdaļas:

  • 300 g ķirbja

  • 2 olas
  • 50 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 200 ml kefīra
  • 100 g kaltētu ogu (ķirši, dzērvenes, fizālis vai citas)
  • 1 tējkar cepamā pulvera
  • 200 &ndash
  • 250 g miltu
  • augu eļļa cepšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ķirbi sarīvē uz vidēji smalkās rīves. Ja ķirbis ir ļoti sulīgs, lieko sulu notecina. Olas uzputo, pievieno sīrupu. Tumšais cukura sīrups piešķirs karameļu garšu, kas īpaši sader kopā ar ķirbi. Pievieno kefīru, ķirbi un ogas. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Atļauj masai atpūsties un miltiem uzbriest. Eļļu uzsilda uz pannas un cep pankūkas 5-7 minūtes no katras puses līdz zeltainai krāsai.


Receptes autors:

Rita Stramkale, restorāns „Elements”