Ražotājiem

Laša veltnīši ar heresa mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Laša veltnīšiem:

  • 8 šķēles auksti kūpināta laša
  • 1 liels pastinaks
  • 2 avokado
  • sula no 1 citrona
  • 1 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 2 ēd. kar. olīveļļas ar citronu
  • Heresa mērcei:
  • 50 ml sojas mērces
  • 25 ml heresa
  • 1 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 šķipsniņa ķiploku pulvera


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sajauc sojas mērci, heresu, cukuru un ķiploku pulveri, lai izveidotos viendabīga mērce, un ļauj tai kādu brīdi pastāvēt istabas temperatūrā. Ik pa brīdim pamaisa mērci, lai cukurs kārtīgi izšķīstu. Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 225°C. Nomizo pastinaku un sagriež to dažus milimetrus biezos gabaliņos. Pielej olīveļļu un cukuru un rūpīgi apmaisa, līdz gabaliņi pilnībā pārklājušies ar eļļu. Tad pastinaka gabaliņus ievieto cepeštraukā, ko liek cepeškrāsnī apmēram uz 8 minūtēm. Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un izgrebj augļa mīkstumu. Sajauc mīkstumu ar citrona sulu. Uz katras laša šķēles uzliek nedaudz avokado mīkstuma un pēc tam virspusē dažus pastinaka gabaliņus. Sarullē laša šķēles veltnītī un uzliek uz šķīvja. Pasniedz ar heresa mērci.


Receptes autors:

Dansukker