Ražotājiem

Biskvīta mīklas rulete ar krēmu un zemenēm

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 24 g kukurūzas cietes

  • 44 g kviešu miltu
  • 120 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 olas
  • 80 g cepamā pulvera
  • 5 g sāls
  • 40 g olīveļļas
  • Sastāvdaļas krēmam:
  • 210 g kviešu miltu
  • 500 ml piena
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura
  • 120 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 6 olas
  • 250 g saldā krējuma
  • 8 g Dansukker pūdercukura
  • 100 g zemeņu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Biskvīta pagatavošana: Olu baltumiem pievieno sāli un uzputo. Turpinot putot, pievieno olu dzeltenumus, cukuru un lēni kaisot, pievieno cietes, miltu un cepamā pulvera maisījumu. Cepamo pannu iesmērē ar eļļu, ieklāj cepamo papīru un izlīdzina mīklu. Cep 180 – 190°C 25 – 35 minūtes.



Krēma pagatavošana: Pienam pievieno vaniļas cukuru un uzvāra. Olu dzeltenumus ar cukuru puto, līdz iegūst viendabīgu, gaisīgu masu. Caur sietu iesijā miltus. Masu pievieno siltajam pienam. Krēmu nedaudz pavāra un atstāj atdzist. Masu kuļ mikserī, pamazām pievienojot saldo krējumu.



Uz gatavās biskvīta masas klāj krēma kārtu un sagrieztus ogu gabaliņus, sarullē un pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Staņislavs Miščenko, restorāns „Elements”