Ražotājiem

Asins desa ar aprikožu biezeni

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 360 g asins desas

  • 180 g žāvētas aprikožu bez kauliņiem
  • 30 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura
  • 50 g citrona sulas
  • 15 g rīvētas citrona miziņas
  • 2 ēd.kar. ūdens
  • 20 g olīveļļas

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Aprikozes liek katliņā. Pārlej ar ūdeni tā, lai nosegtu augļus. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno citrona miziņu un cukura sīrupu un uz lēnas uguns vāra 25 – 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz aprikozes mīkstas. Pēc vārīšanās, atstāj katliņā ar vāku, lai aprikozes ievelkas un saglabā aromātu. Vaniļas cukuru sajauc ar nelielu daudzumu verdoša ūdens, pievieno aprikožu novārījumam un sablendē. Putojot pievieno citronu sulu. Asins desu apcep eļļā uz pannas un pasniedz kopā ar aprikožu biezeni.


Receptes autors:

Staņislavs Miščenko, restorāns „Elements”