Ražotājiem

Kazas siera salāti ar kaņepju mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 400 g kazas siera

  • 1 fenheļa galva
  • 8 redīsi
  • 1 sauja zaķkāpostu
  • Salāti pēc izvēles
  • Mērcei:
  • 100 g kaņepju sēklu
  • 150 ml rapšu eļļas
  • 50 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 1,5 tējk. akmens sāls
  • 75 ml ābolu sidra etiķa

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Dārzeņus notīra, sagriež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja kopā ar kazas sieru. Mērces pagatavošana: Kaņepju sēklas sagrūž piestā, pievienojot sāli, cukuru, eļļu un (beigās) etiķi. Visu akurāti samaisa. Salātus apslaka ar mērci. Ja mērce paliek pāri, to var uzglabāt 2 nedēļas ledusskapī. Mērci var izmantot dažādu salātu pagatavošanai.


Receptes autors:

Mārtiņš Sirmais, "3 pavāru restorāns"