Ražotājiem

Forele ar Tumšo sīrupu, selerijas un gurķu salātiem un rupjmaizes sausiņiem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 700 g foreles filejas

  • 100 g rupjmaizes
  • 100 g smalki sagrieztu šalotes sīpolu
  • zaļumi dekorēšanai (dilles, piparmētra)
  • Marinādei:
  • 4 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 1 ēd. kar. jūras sāls
  • 1 tējk. drupinātu melno piparu
  • 1 tējk. kardamona

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzvāra sīrupu, pievieno sāli, piparus un kardamonu. Sīrupu atdzesē un liek tajā foreles fileju. Atstāj marinēties 2 diennaktis. Izņem no marinādes foreles fileju, nosusina un ar nazi noskrāpē visas garšvielas. Griež plānās šķēlēs, izkārto pasniegšanai un dekorē ar sīpoliem un zaļumiem, un plāni sagrieztu, kaltētu un sadrupinātu rupjmaizi.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”