Ražotājiem

Dzērveņu un rupjmaizes semifredo ar ceptu ananasu mērci

Sastāvdaļas:

  • Desertam:

  • 7 olu dzeltenumi
  • 150 ml verdoša Dansukker Niedru sīrupa
  • 500 ml saputota saldā krējuma 35 %
  • 100 ml sablenderētu dzērveņu
  • 3 ēd. kar. rupjmaizes rīvmaizes
  • 1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • 1 laima sula
  • Mērcei:
  • 1 vidējs ananass
  • 6 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • sula no 1 laima
  • 2 ēd. kar. sakapātu piparmētru

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Semifredo pagatavošana: Olu dzeltenumus puto, tievā strūkliņā pievienojot verdošo cukura sīrupu. Puto, līdz masa atdziest. Masā iecilā saputoto saldo krējumu, dzērvenes, laima sulu, rupjmaizes rīvmaizi un kanēļa cukuru. Liek saldētavā, līdz sastingst.



Mērces pagatavošana: Ananasam nogriež kātus, ietin folijā un liek cepties krāsnī 200ºC. Cep, līdz mīksts. Izņem, atdzesē un notīra. Mīkstumu sablenderē un izberž caur sietu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, laima sulu un sakapātas piparmētras. Liek zupas šķīvjos un pasniedz ar semifredo.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”