Ražotājiem

Tiramisu ar maskarpones krēmu un īrisa mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi

  • 3 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
  • 250 g maskarpones siera
  • 30 ml upeņu balzama
  • 16 cepumu "
  • Dāmu pirkstiņi"
  • 200 ml atdzesētas espreso kafijas
  • Mērcei:
  • 100 g Dansukker Niedru sīrupa
  • 100 g saldā krējuma

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Tiramisu pagatavošana: Olu dzeltenumus saputo ar Farīna cukuru, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno maskarpones sieru un turpina putot, līdz masa ir viendabīga. Pievieno balzamu, izmaisa. Cepumus piesūcina ar espreso kafiju un kārto uz šķīvja. Virsū liek maskarpones krēmu un tad atkal cepumus. Pasniedz ar mērci.



Mērces pagatavošana: Katliņā sajauc niedru sīrupu un saldo krējumu. Uz vidējas uguns vāra, pastāvīgi maisot, līdz masa ir sabiezējusi. Mērci pirms pasniegšanas atdzesē.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”