Ražotājiem

Ribiņas ar sīpolu ragū

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ribiņu (var izmantot gan cūkgaļas, gan liellopa)

  • 200 ml sausa sarkanvīna
  • 5 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 1 rozmarīna stiebriņš
  • 1 ēd. kar. sāls
  • 500 g sarkano sīpolu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzvāra sarkanvīnu, pievieno tumšo Muscovado cukuru, veselu čili piparu, rozmarīnu, sāli. Cepešpannā liek ribiņas, pārlej ar marinādi, pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus, apsedz ar foliju un liek ceškrāsnī 160ºC. Ik pa laikam apgriež ribiņas otrādi. Cūkgaļas ribiņas gatavo pusotru stundu, liellopu ribiņas gatavo 2,5 stundas. Nepieciešamības gadījumā pievieno nedaudz sarkanvīna. 10 minūtes pirms cepšanās beigām noņem foliju, lai ribiņas apbrūninās.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”