Ražotājiem

Siļķe ar Farīna cukuru

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 8 viegli sālītas siļķes filejas gabali

  • 2 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
  • 1 citrona sula
  • 4 ēd. kar. kviešu miltu
  • 2 saputotas olas
  • 8 ēd. kar. baltmaizes rīvmaizes
  • eļļa cepšanai
  • Piedevām:
  • 600 g ar mizu vārītu, tad nomizotu kartupeļu
  • 2 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
  • 2 ēd. kar. sakapātas piparmētras
  • šķipsna sāls
  • 100 ml ūdens
  • 50 g sviesta


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Farīna cukuru sajauc ar citrona sulu un ierīvē siļķu filejas. Marinē vienu diennakti. Tad filejas panē miltos, olā un rīvmaizē un 40 sekundes cep lielā daudzumā sakarsētas eļļas. Piedevu pagatavošana: Sakarsē pannu, uzber Farīna cukuru, sāli, uzlej ūdeni, pievieno sviestu un karsē, līdz izveidojas karamele. Pievieno kartupeļus, piparmētru. Apbrūnina. Pasniedz ar siļķi.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”