Ražotājiem

Cepta pīles krūtiņa ar marinētu bumbieri, ķiršu ievārījumu un pīles glazūras mērci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Marinētai pīlei:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 120 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 100 g sāls
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1,5 g sinepju sēklu
  • 1,5 g ingvera pulvera
  • 1 maza lauru lapa
  • 7 krustnagliņas
  • 10 kadiķogas
  • 3,5 g melno graudu piparu
  • 1,5 koriandru sēklu
  • 1 l ūdens
  • Marinētiem bumbieriem:
  • 4 bumbieri
  • 300 ml baltvīna
  • 300 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 300 g ūdens
  • Ķiršu ievārījumam:
  • 100 g ķiršu bez kauliņiem
  • 40 g Dansukker Marmelādes cukura
  • 20 g ķiršu liķiera
  • Glazūras mērcei:
  • 2 kg pīļu kaulu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 3 piparu graudi
  • 10 g timiāna
  • 15 g rozmarīna
  • 5 g piparmētru lapu
  • 100 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 2 ēd. kar. tomātu pastas
  • 3 ēd. kar. rapšu eļļas
  • 500 ml sausa sarkanvīna


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Marinētās pīles pagatavošana: Garšvielas, cukura sīrupu, sāli un sakapātu ķiploku pārlej ar 250 ml ūdens un uzvāra. Pievieno atlikušo ūdens daudzumu un ļauj marinādei atdzist. Pīles krūtiņu liek šķidrumā un marinē ledusskapī aptuveni 3 stundas, tad nosusina un strauji apcep uz pannas no abām pusēm. Nogatavina cepeškrāsnī 160°C aptuveni 10 minūtes. Marinētu bumbieru pagatavošana: Baltvīnu, cukuru un ūdeni vāra, līdz cukurs izkusis. Karstā marinādē liek mizotus bumbierus un vāra 3 minūtes. Pēc tam atstāj bumbierus sīrupā marinēties 24 stundas. Marinādei pilnībā jānosedz bumbieri. Ķiršu ievārījuma pagatavošana: Ķiršus pārber ar Marmelādes cukuru un atstāj, lai ķirši atsulojas. Vāra 5 minūtes, pievieno liķieri un atstāj atdzesēties. Glazūras mērces pagatavošana: Katlā liek apceptus pīļu kaulus un pārlej ar ūdeni, lai tie tiek nosegti. Pievieno piparus, lauru lapu, sīpolu, burkānu un vāra uz lēnas uguns, līdz šķidrums samazinājies uz pusi, tad buljonu nolej. Katlā uzkarsē eļļu, pievieno tomātu pastu un cukuru. Kad cukurs karamelizējies, pievieno sarkanvīnu. Alkoholam ļauj izgarot (~5min), tad pievieno novārīto buljonu un vāra, līdz mērce sabiezē. Pievieno rozmarīnu, timiānu un piparmētru un vāra 2 minūtes. Mērci izkāš. Pasniedz, kā norādīts attēlā.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”