Ražotājiem

Niedru cukurā sautēts ķirbis ar karsti kūpinātu pālijas fileju un svaigiem pētersīļiem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Sautētam ķirbim:

  • 1,5 kg ķirbja
  • 500 ml baltvīna
  • 250 g Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 1 ēd. kar. laima mizas skaidiņu
  • 4 ēd. kar. ciedru riekstu
  • 2 ēd. kar. rupji kapātu lapu pētersīļu
  • Kūpinātai pālijai:
  • 1 kg pālijas filejas
  • 70 g sāls
  • 70 g Dansukker Farīna cukura
  • 1 tējk. diļļu sēklu
  • 1 tējk. ķimeņu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sautēta ķirbja pagatavošana: Baltvīnu un niedru cukuru vāra, līdz veidojas glazūra, tajā liek ķirbja kubiņus (1*1cm) un ciedru riekstus, un turpina vārīt uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, līdz ķirbis ir gatavs, bet kraukšķīgs. Pievieno laima mizas un pētersīļus, izmaisa un pasniedz siltu.



Pālijas pagatavošana: Diļļu un ķimeņu sēklas apcep un smalki samaļ, pievieno sāli, piparus un cukuru. Visu samaisa un pārkaisa zivij. Atstāj uz 4 stundām savilkties. Zivi kūpina un pasniedz siltu. Visu pasniedz, kā norādīts attēlā.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”