Ražotājiem

Aveņu zupa ar timiāna cepumu, plāni grieztu sālītu cūkgaļas krūtiņu un svaigu baziliku

Sastāvdaļas:

  • Aveņu zupai:

  • 800 g aveņu
  • 250 g Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 250 g šampanieša (vai dzirkstošā vīna)
  • 200 g apelsīnu sulas
  • 1 saišķis svaiga bazilika lapiņu
  • Timiāna cepumiem:
  • 200 g Čedaras siera
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 200 g kviešu miltu
  • 200 g sviesta
  • 1 tējk. svaiga timiāna
  • Naža gals sāls
  • 150 g sālītas cūkgaļas krūtiņas
  • Pasniegšanai:
  • 2 ēd. kar. olīveļļas
  • 12 bazilika lapiņas

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Aveņu zupas pagatavošana: Blenderī liek visas sastāvdaļas, izņemot krūtiņu, un sablenderē. Masu izberž caur sietu un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties. Pasniedz ar plānās šķēlēs sagrieztu sālīto cūkgaļas krūtiņu. Timiāna cepumu pagatavošana: Traukā sajauc sviestu ar cukuru, pievieno rīvētu sieru, miltus un sāli, samīca viendabīgā masā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad mīklu izrullē 3mm biezā kārtā, izspiež vai izgriež sev vēlamās formas, pārkaisa ar timiāna lapiņām un liek cepties cepeškrāsnī 200°C. Cep 5 minūtes, atdzesē un pasniedz. Visas sastāvdaļas liek šķīvī, kā norādīts attēlā, un garšu papildina, pievienojot olīveļļu un bazilika lapiņas.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”