Ražotājiem

Pikantā siļķe

Sastāvdaļas:

  • 2 kg svaigu siļķu

  • Marinādei:
  • 200 ml baltā etiķa (12%)
  • 700 ml ūdens
  • Garšvielu maisījumam:
  • 125 g sāls
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 2 šķēlēs sagriezti sīpoli
  • 15 ml saberztu smaržīgo piparu
  • 15 ml saberztu balto piparu
  • 5 sadrupinātas lauru lapas
  • 5 g malta ingvera
  • 3 g maltu krustnagliņu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Siļķes iztīra, sagriež un noskalo, bet muguras asakas atstāj. Saliek siļķes lielā bļodā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un uzlej marinādi uz siļķēm. Liek ledusskapī uz 24 stundām. Tad siļķes notecina. Garšvielas samaisa kopā. Burkā kārtām liek siļķes un garšvielu maisījumu. Uzliek virsū slogu un tur ledusskapī 5-6 dienas. Pasniedz uz sviestmaizēm vai kopā ar vārītiem kartupeļiem.


Receptes autors:

Dansukker