Ražotājiem

Tumšās šokolādes cepumi

Sastāvdaļas:

  • 175 g tumšās šokolādes

  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 250 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 10 g Dansukker vaniļas cukura
  • 50 g kviešu miltu
  • 5 g cepamā pulvera
  • 3 g sāls
  • 115 g tumšās šokolādes

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Karstā ūdens peldē izkausē pirmo daļu šokolādes kopā ar sviestu. Bļodā sakuļ olas ar Muscovado cukuru, pievieno vaniļas cukuru, iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli. Maisa līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno sasmalcinātus šokolādes gabaliņus un kārtīgi izmaisa. Ar karoti veido apaļus cepumus un kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 10 – 15 minūtes.


Receptes autors:

Liene Zemīte, "Lapsas māja"