Ražotājiem

Macaroons

Sastāvdaļas:

  • Cepumiem:

  • 220 g olu baltumu (~8 olas)
  • 300 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 75 ml ūdens
  • 300 g Dansukker pūdercukura
  • 300 g mandeļu miltu
  • 5 g pārtikas krāsvielas pēc izvēles
  • Vaniļas pildījumam:
  • 100 g saldā krējuma
  • 300 g baltās šokolādes
  • 30 g sviesta
  • ½
  • tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • Aveņu pildījumam:
  • 250 g aveņu
  • 80 g Dansukker Marmelādes cukura
  • Mango pildījumam:
  • 50 g mango biezeņa (sablenderēta mango)
  • 125 g baltās šokolādes
  • 1 tējk. Dansukker cukurniedru sīrupa
  • 6 g glikozes
  • 20 g sviesta

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cepumu pagatavošana: Pusi no olu baltumiem saputo blīvās putās. Ūdenī iemaisa cukuru un karsē līdz 118°C. Savārīto sīrupu tievā strūkliņā pievieno sakultajiem olu baltumiem, nepārtraukti kuļot. Maisa, līdz masa atdzisusi līdz ~50°C. Tā ir bezē masa. Pūdercukuru, mandeļu miltus, atlikušos olu baltumus un krāsvielu samaisa viendabīgā konsistencē. Bezē masu pievieno pūdercukura, mandeļu un olbaltuma masai. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga un spīdīga. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa izspiež apaļas formas cepumus. Cep 160°C aptuveni 12-15 minūtes. Cepšanas laikā krāsni nedrīkst atvērt. Cepumus atdzesē, tad noņem no paplātes. Pildījumu uzsmērē vai izspiež no konditorejas maisiņa uz cepuma gludās puses un virsū viegli uzspiež otru cepumiņu.



Vaniļas pildījuma pagatavošana: Katliņā sajauc saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru, uzvāra, tad karsto masu uzlej sadrupinātai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.



Mango pildījuma pagatavošana: Mango biezeni, sviestu, cukurniedru sīrupu un glikozi uzvāra. Karsto masu lej virsū sadrupinātai baltai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.



Aveņu pildījuma pagatavošana: Avenēm pievieno Marmelādes cukuru un maisot vāra 10 minūtes, līdz avenes izšķīst. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.


Receptes autors:

Jānis Večens, "Gastronome"