Ražotājiem

Vēja kūkas ar marakujas pildījumu

Sastāvdaļas:

  • Plaucētajai mīklai:

  • 300 ml ūdens
  • 5 g sāls
  • 90 g sviesta
  • 225 g miltu
  • 300 g olu (6 vidēja lieluma olas)
  • Marakujas pildījumam:
  • 150 ml piena
  • 100 g marakujas biezeņa (svaigi rīvēta marakujas augļa)
  • 3 olu dzeltenumi
  • 30 g sviesta
  • 65 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 25 g kukurūzas cietes
  • Dekorēšanai: zemenes, avenes, kazenes, mellenes vai citas ogas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana: Ūdenim pievieno sāli un sviestu, uzvāra, noņem no uguns. Iesijā miltus un, intensīvi maisot, karsē, līdz masa sāk vārīties. Masu ar lāpstiņu liek mikserī un maisot pievieno pa vienai olai. Turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga un spīdīga. Gatavu pilda konditorejas maisiņā, un uz cepamā papīra veido mīklas piciņas vai eklēru formas. Cep 180°C 25 – 30 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Cepšanas laikā nedrīkst virināt krāsns durtiņas, citādi vēja kūkas nepacelsies. Gatavās kūkas izņem no krāsns un atdzesē. Marakujas biezeņa pagatavošana: Pienu ar marakujas biezeni uzvāra. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas cieti sajauc, līdz iegūst viendabīgu maisījumu. Vārošajā piena un marakujas masā lēnām iemaisa olu dzeltenumu maisījumu. Pastāvīgi maisot, turpina karsēt, līdz masa sāk biezēt un "uzmet burbuli". Gatavo masu izliek bļodā. Kamēr karsta, pievieno sviestu un izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atstāj atdzist. Atdzesēto krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda kūkās.


Receptes autors:

Jānis Večens, "Gastronome"