Ražotājiem

Piparkūku mīkla ar Sirmais & Dreibants garšvielām

Sastāvdaļas:

  • 600 g miltu

  • 180 g sviesta
  • 150 g Dansukker cukurniedru sīrupa
  • 150 g cukura
  • 50 g Muscovado cukura
  • 1 tējkar. sodas
  • 1 ēd.kar. apelsīna miziņas
  • Sirmais&
  • Dreibants garšvielu maisījums piparkūkām &ndash
  • 1 paciņa

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cukurniedru sīrupu, sviestu, apelsīnu miziņu, pusi no cukura daudzuma un garšvielu maisījumu liek katlā un silda uz lēnas uguns. Atlikušo cukuru karamelizē uz pannas. Kad tas sāk brūnēt, pielej nedaudz karsta ūdens un maisa, līdz cukurs izkūst. Iegūto karamelizēto masu ietecina un iemaisa cukurniedru sīrupa, sviesta un cukura maisījumā. Pagaida, kamēr maisījums sāk vārīties, tad ņem nost no uguns un, lēnam maisot, pamazām pievieno miltus, kuros iemaisīta soda. Jāiegūst masa, kas nelīp pie rokām. Mīklu atdzesē 5 stundas, izrullē plāni ar mīklas rulli, izspiež vēlamās formas figūriņas un cep 160°C.


Receptes autors:

Ēriks Dreibants, "3 pavāru restorāns"