Ražotājiem

Ogu un putna piena torte

Sastāvdaļas:

  • &Scaron

  • okolādes biskvītam:
  • 175 g eļļas
  • 100 ml ūdens
  • 300 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 olas
  • 200 g miltu
  • 75 g kakao
  • 5 g cepamā pulvera
  • 3 g sēkliņu no vaniļas pāksts
  • 200 g sadrupinātas šokolādes
  • Baltajam biskvītam:
  • 100 g miltu
  • 4 olas
  • 165 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 65 ml ūdens
  • 5 g vaniļas cukura
  • Ogu ganašam:
  • 500 ml saldā krējuma
  • 8 g želatīna
  • 200 g baltās šokolādes
  • 25 ml ūdens
  • 200 g svaigu ogu
  • 10 g citrona sulas
  • 1 Burbonas vaniļas pāksts
  • Sīrupam:
  • 100 ml ūdens
  • 100 g cukura
  • 2 g ruma esences
  • Ogu ievārījumam: 200 g meža ogu
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 10 g citrona sulas
  • 5 g vaniļas cukura
  • Putna pienam:
  • 80 g cukura
  • 15 g želatīna
  • 7 g ūdens
  • 21 g pasterizēta olu baltuma
  • 100 g eļļas
  • 100 g iebiezināta piena
  • 300 g zemeņu
  • 100 g kazeņu
  • 2 g citronskābes
  • Melones želejai:
  • 300 g melones Carentais
  • 20 g želatīna
  • 30 ml ūdens
  • Baltās šokolādes siera krēmam:
  • 200 g Filadelfijas siera
  • 120 g skābā krējuma
  • 150 g saldā krējuma
  • 200 g baltās šokolādes
  • 25 g baltā pūdercukura
  • 150 g konfekšu Daim
  • 20 g Dansukker Tumšā sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Šokolādes biskvīts: Olu baltumus saputo stingrās putās. Bļodiņā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iemaisa olu masā. Ūdeni kopā ar eļļu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej mīklas masā. Nobeigumā pievieno sadrupinātu šokolādi un visu rūpīgi izcilā. Cep 190°C temperatūrā 20 minūtes.



Baltais biskvīts: Olas sakuļ kopā ar cukuru un vaniļu, tad pievieno miltus. Pievieno arī aukstu ūdeni un visu kārtīgi izmaisa. Cep cepeškrāsnī tvaika režīmā (vai ar zemākajā plauktā ievietotu ūdens paplāti) 240°C temperatūrā 5 minūtes.



Ogu ganašs: Ogas, cukuru, citrona sulu un vaniļas cukuru uzvāra un atstāj atdzist. Želatīnu iemērc ūdenī, lai uzbriest. Saldo krējumu uzkarsē līdz 80°C temperatūrai un noņem no uguns. Pievieno balto šokolādi, izmaisa un pievieno uzbriedināto želatīnu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē, līdz tas sastindzis. Kad atdzisis, to saputo un iemaisa nedaudz apvārītas ogas.



Putna piens: Saputo iebiezināto pienu kopā ar eļļu. Želatīnu iemērc ūdenī, un turpat pievieno arī cukuru un citronskābi. Kad želatīns uzbriedis, to izkausē ūdens peldē. Pasterizētu olbaltumu saputo stingrās putās un tievā strūkliņā , nepārtraucot maisīšanu, pievieno izkausēto želatīnu un cukuru. Pēc tam pievieno piena un eļļas maisījumu un visu rūpīgi izmaisa.



Baltās šokolādes siera krēms: Uzputo Filadelfijas sieru kopā ar krējumu. Pievieno izkausētu balto šokolādi. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un tumšo sīrupu. Abus maisījumus savieno un noslēgumā pievieno šokolādes konfektes „Daim”.



Melones želeja: Želatīnu iemērc ūdenī un, kad uzbriedis, izšķīdina karstā ūdens peldē. Meloni iztīra, samīca biezenī, un tievā strūkliņā ielej un iemaisa izšķīdināto želatīnu.



Sīrups: Cukuru ar ūdeni uzvāra, atdzesē un pievieno ruma esenci.



Tortes kompozīcija: Šokolādes biskvītu iemērc sīrupā, pārsmērē ar ogu ievārījumu un pārklāj ar ogu ganašu. No baltā biskvīta izgriež joslas 6 cm platumā. Tās pārsmērē ar ievārījumu un siera krēmu. Šokolādes biskvīta centrā liek nelielu formiņu, un tai apkārt kārto balto biskvītu ruletes formā. Pēc tam formiņu no tortes centra izņem. Tukšajā vietā, kas izveidojusies, kārto svaigas ogas, kuras pārlej ar putna pienu. Pāri klāj melones želeju. Atstāj, lai torte savelkas un atdziest.


Receptes autors:

Darja Portnih, konditore