Ražotājiem

Tarte ar riekstiem un karameli

Sastāvdaļas:

  • Smilšu mīlai:

  • 113 g sviesta
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 200 g miltu
  • 1 g sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 30 g saldā krējuma 35 %
  • Pildījumam:
  • 4 olas dzeltenumi
  • 120 g Dansukker Tumšā sīrupa
  • 110 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 60 g sviesta
  • 60 g saldā krējuma 35 %
  • 5 g vaniļas ekstrakta
  • 30 g Dansukker Farīna cukura
  • 200 g pekanriekstu vai valriekstu
  • Sastāvdaļas ir aprēķinātas uz 22 cm tortes formu.


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Smilšu mīklas pagatavošana: Aukstu sviestu saberž kopā ar cukuru, pievieno miltus un sāli un sastrādā vienmērīgā masā. Saldo krējumu samaisa ar olas dzeltenumu un vaniļas esenci un pievienot mīklai. Mīklu samīca bumbā, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek ledusskapī uz 20 minūtēm. Mīklu izveltnē un izklāj tortes formā. Cep cepeškrāsnī 190°C temperatūrā 15 minūtes, līdz mīkla ir viegli zeltaina (pusgatava).



 



Pildījuma pagatavošana: Lai pagatavotu karameli, dzeltenumus katliņā sastrādā ar cukuru, tumšo sīrupu, sviestu, saldo krējumu un sāli. Masu uz vidējas uguns silda, neļaujot tai sarecēt, līdz 70°C temperatūrai. Noņem no plīts, izberž caur sietu un pievieno vaniļas ekstraktu.



 



Smilšu mīklas cepumu pārklāj ar riekstiem un pārlej ar karameli. Cep cepeškrāsnī 175 С˚ temperatūrā 15 – 20 minūtes.


Receptes autors:

Darja Portnih, konditore