Ražotājiem

Safrāna kūka

Sastāvdaļas:

  • 250 ml svaigas apelsīnu sulas

  • 1 tējkar. rīvētas apelsīna miziņas
  • ¼
  • tējkar. safrāna
  • 3 olas
  • 155 g Dansukker pūdercukura
  • 250 g miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 370 g mandeļu miltu
  • 125 g sviesta

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Apelsīnu sulu ar safrānu un rīvēto miziņu uzvāra un atstāj, lai atdziest. Olas ar pūdercukuru puto līdz krēmveida konsistencei. Pievieno miltus, cepamo pulveri, mandeļu miltus, apelsīnu sulu un izkausētu sviestu. Izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Cep 180 С˚ temperatūrā 40 minūtes vai vairāk, līdz torte gatava. Pasniedz kopā putukrējumu.


Receptes autors:

Darja Portnih, konditore