Ražotājiem

Sarkanie kāposti

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd. kar. sāls

  • 1 sarkanais kāposts (apmēram 750 g)

  • 2 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura

  • 40 g sviesta

  • 400 ml korinšu sulas

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sadala sarkano kāpostu četros gabalus un izgriež kacenu. Smalki sagriež kāpostu un ieliek katlā, kurā ir izkausēts sviests. Pārkaisa kāpostu ar cukuru un brūnina to sviestā apmēram 10 minūtes.

Tad pievieno korinšu sulu un ūdeni, lai kāposts būtu tik tikko nosegts. Sautē kāpostu uz lēnas uguns apmēram stundu. Ja katlā izbeidzas ūdens, pievieno vēl ūdeni un sulu.
Kad kāposts ir izvārījies mīksts, pievieno tam sāli pēc garšas.