Ražotājiem

Āboli ar mandeļu krēmu

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 lieli āboli

  • 2 litri ūdens
  • 200 g Jelgavas baltā cukura
  • Mandeļu krēmam:
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 100 g Dansukker niedru cukura Demerara
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 20 g kviešu miltu
  • 35 ml netrekna saldā krējuma
  • 50 g mandeļu pārslu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu krēma sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apmēram 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kam pievienots vaniļas cukurs.


Receptes autors:

Dansukker