Ražotājiem

Bezē cepumu deserts ar zemenēm

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 olu baltumi

  • 0,5 g sāls
  • 250 g Dansukker ekoloģiskā cukura
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 10 ml baltvīna etiķa
  • 200-300 ml saldā krējuma
  • 500 g zemeņu
  • Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai
  • Milti veidnes izkaisīšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cepeškrāsns veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Olu baltumus kopā ar sāli saputo stingrās putās. Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno pusi no cukura. Tad iemaisa pārējo cukuru pamīšus ar vaniļas cukuru un etiķi. Maisījumu izklāj ietaukotajā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 150°C apmēram pusstundu. Tad noregulē temperatūru uz 175˚C un cep vēl 30 minūtes. Bezē pamatni izņem no krāsns un ļauj atdzist. Saldo krējumu saputo mīkstās putās un pārklāj bezē kārtai. Dekorē ar svaigām ogām.



 



*Zemenes var aizvietot ar citām ogām, piem., mellenēm, avenēm vai lācenēm.


Receptes autors:

Dansukker