Ražotājiem

Burkānu kūka ar balto šokolādi

11 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Kūkai

  • 300 g smalki rīvētu burkānu
  • 90 g sasmalcinātu valriekstu
  • 100 g smalki sagrieztu žāvētu aprikožu
  • 230 g miltu
  • 5 g sodas
  • 15 g cepamā pulvera
  • naža gals sāls
  • 10 g kanēļa
  • 3-4 olas
  • 250 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 215 g eļļas
  • naža gals ingvera pulvera
  • Tortes forma 25 cm diametrā
  • Krēmam
  • 100 ml saldā krējuma
  • 200 g baltās šokolādes
  • 100-200 g sviesta (pēc gaumes)

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Kūkas gatavošana: Riekstus izkarsē uz sausas pannas. Miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, sāli, riekstus rūpīgi izmaisa. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un cukurs gandrīz izkusis. Olu un cukura maisījumā ar koka karoti iemaisa eļļu. Pakāpeniski, maisot pievieno aprikozes, burkānus un miltu maisījumu. Mīkla sanāk diezgan šķidra. Cep 160°C temperatūrā apmēram 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja tas iedurot neaplīp, tad kūka gatava. Kad izcepusies, kūku atstāj uz diennakti savilkties. Kūku sagriež 2 vai 3 daļās pa horizontāli, katru daļu pārsmērē ar krēmu un dekorē ar krēmu, šokolādi, marcipānu vai cukura mastiku pēc izvēles.



Krēma pagatavošana: Katliņā uzsilda saldo krējumu. Pievieno sasmalcinātu balto šokolādi un maisot izkausē. Pārklāj ar pārtikas plēvi, lai neveidotos garoziņa, un atstāj ledusskapī uz vismaz 4 stundām vai uz nakti. Šokolādes krēmu izņem no ledusskapja vismaz 2 stundas iepriekš un kārtīgi samaisa. Mīkstu sviestu saputo (jo vairāk sviesta, jo krēms būs treknāks un mīkstāks). Šokolādi un sviestu saputo kopā.



NB! Torti var pasniegt, negriežot kārtās, bet vienkārši pārkaisot ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Agnese Vīdnere, "Canamelle"