Ražotājiem

Pistāciju un dzērveņu cepumi

40 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g griķu miltu

  • 1 ola 1 olas dzeltenums
  • 110 g istabas temperatūras sviesta
  • 120 g Dansukker nerafinētā cukura
  • 1 vaniļas pogaļas sēklas
  • 1 tējkar. sodas
  • 1/2 tējkar. jūras sāls
  • 100 g kaltētu dzērveņu
  • 100 g pistāciju
  • Glazūrai:
  • 1 olas baltums
  • 140 g Dansukker baltā pūdercukura
  • 1/2 citrona sulas
  • 1/2 rīvētas citrona miziņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar sodu un sāli. Citā bļodā sajauc sviestu ar cukuru, vaniļas sēklām, olu un olas dzeltenumu. Abu bļodu saturu sajauc kopā un kārtīgi samīca, līdz izveidojusies viendabīga masa. Nokaisa galdu ar miltiem un mīklu vienmērīgi izrullē. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Izspiež vajadzīgās formas cepumus, kārto uz cepampannas, kas noklāta ar cepampapīru un cep 180°C aptuveni 10 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Cepumus izņem no krāsns, atdzesē aptuveni 5 minūtes, tad pārliek uz restēm, kur ļauj atdzist pilnīgi. Bļodiņā kopā samaisa sakapātas dzērvenes ar pistācijām. Atsevišķā bļodā liek visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un ar putu slotiņu kārtīgi samaisa. Atdzesētos cepumus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar pistācijām un dzērvenēm. Ļauj nožūt aptuveni stundu un pasniedz.


Receptes autors:

Dansukker