Ražotājiem

Piparkūku mājiņa 2014

1 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 1 kg kviešu miltu
  • 2 olas
  • 300 g sviesta
  • 1 tējkar. kanēļa
  • 1 tējkar. malta ingvera
  • 1 tējkar. krustnagliņu
  • 1 tējkar. muskatrieksta
  • 1 tējkar. melno piparu
  • 1/2 tējkar. rozā piparu
  • 1 tējkar. sodas
  • 1/2 tējkar. jūras sāls
  • Sīrupam:
  • 450 g Dansukker nerafinētā cukura
  • 200 ml ūdens
  • Glazūrai:
  • 2 olu baltumi
  • 300 g Dansukker baltā pūdercukura
  • 1 citrona sula


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzvāra iesala sīrupu: katliņā izkausē cukuru, pielej ūdeni un silda uz vidējas uguns 5-10 minūtes un atdzesē. Visas garšvielas samaļ kopā kafijas dzirnaviņās vai sagrūž piestā. Lielā bļodā ber miltus, tiem pievieno garšvielu maisījumu, sodu, olas, sviestu un atdzesēto iesala sīrupu. Rūpīgi samīca viendabīgā mīklā, apkaisa virsmu ar miltiem un vienmērīgi izrullē mīklu. Izgriež mājiņas sienas (garumā 25 cm, augstumā 10-12 cm) un jumta daļas. Sienu daļās izgriež durvis un logus. Cep 180 C 12-15 minūtes, atdzesē. Pūdercukuru sajauc ar olas baltumu, citrona sulu un līmē kopā mājiņu. Kad tā salīmēta, grezno mājiņu ar glazūru un ļauj nožūt.


Receptes autors:

Dansukker