Ražotājiem

Brūkleņu maize

Sastāvdaļas:

  • 180 g ūdens gatavojot cepeškrāsnī / 140 g ūdens gatavojot maizes mašīnā

  • 11 g sausā rauga
  • 73 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
  • 25 g margarīna gatavojot cepeškrāsnī / 7 g margarīna gatavojot maizes mašīnā
  • 5 g sāls
  • 45 g saldētu vai svaigu brūkleņu
  • 2 g anīsa sēklu
  • 2 g fenheļa sēklu
  • 2 g koriandra sēklu
  • 300 g kviešu miltu
  • 90 g rudzu miltu
  • 1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gatavošana cepeškrāsnī; Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli un sīrupu, Iemaisa smalki saberztas garšvielas, kviešu miltus, rudzu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst stingru konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram pusotru stundu. Pēc tam mīklai pievieno brūklenes un viegli samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti un novieto to uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 180°C uzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni 35 minūtes. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti. Gatavošana maizes mašīnā; Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.


Receptes autors:

Dansukker